Kapcsold Magad Divatra!

PATENT

5 dolog, amit biztosan nem tudtál Manolo Blahnikról!

2017. szeptember 14. - Ruff Noémi

Cipőit a hercegnőktől kezdve a popsztárokig mindenki imádja!

Manolo Blahnik, akinek neve ma már egyenlő az ékkövekkel díszített gyönyörű lábbelikkel, régen korántsem ezzel foglalkozott. Az ENSZ-nél dolgozott, mielőtt Párizsba költözött. Egyszer a Vogue magazin szerkesztője, Diana Vreeland azt mondta neki:

 „ Fiatal ember, készíts valamit, készíts kiegészítőket, készíts cipőket! „

-És így is lett.

manolo.jpg

Nemrégiben filmet készítettek az életéről, amiben többek között interjút ad Paloma Picasso, Rihanna és Naomi Campbell is. (Campell a cipők királyaként elmíti.) A film bemutatja, amikor egy ember életét a munkája tölti ki.

 „Látod, az élet öröme a gyárban töltött idő!” – mondja Blahnik.

Nagyon szomorú ezt kimondani, de ez az egyetlen dolog, amit szeretek.”

Íme, az 5 legérdekesebb dolog, amit Blahnikról megtudhatunk a dokumentumfilmből;

Blahnik nagy kockázatot vállal a cipők tervezésével az 1970-es években.

A 70-es években nagyon nehéz volt a cipő tervezésben befutni a nagy cégek miatt, veszteséges üzletnek bizonyult, ám Blahnik létrehozott egy kényelmes, mindennapi viseletet, amely azonnal klasszikus lett. Az 1980-as években Calvin Klein, Yves Saint Laurent és Issac Mizrahi után már őt is keresték a kifutóra.

manolo5.jpg

Első kollekciója majdnem pályafutásának végét jelentette.

1971-ben Blahnik karrierje majdnem kisiklott, amikor kiadta első kollekcióját, Quorum Black Magic néven, Ossie Clark tervezővel. Blahnik sok mindent elsajátított élete során, ám a megfelelő technikák tudása hiányosnak bizonyult. Egy vastag sarkú cipőt tervezett gumi sarokkal, ám kifelejtett belőle egy acél elemet, ami által hihetetlen fájdalmas volt a járás a cipőben.

Diana hercegnő Manolo Blahnikot viselt egy bizonyos híres ruhával.

Egy nap 1993-ban Diana Blahnik boltjában, Londonban vásárolta meg karácsonyi ajándékát. A cipőtervező szerint a Wales-i hercegnő rendszerint az alacsony sarkú cipőket részesített előnyben magassága miatt. De vásárolt egy fekete körömcipőt is, amelyet egy híres LBD (később Revenge néven ismert) ruhával párosított.

diana.jpg

A Szex és New York után elárasztották a rajongók.

A HBO sorozat a kilencvenes évek során sztárságba lendítette a tervezőt, miután a teljes történetben Carrie Bradshaw fanatikus odaadással foglalkozik a Manolo Blahnik cipőkkel. (A 3. évad egyik emlékezetes jelenetében Carrie találkozik az utcán egy tolvajjal, aki azt kéri, hogy adja át neki cipőjét. Erre Carrie csak ennyit felel: "Kérem, uram, ők a kedvenc párjaim!") Blahnik döbbenten állt a siker előtt. 2000-ben 30.000 pár Manolo Blahniket adtak el minden évben, darabját közel 500$-ért.

manolojo.jpg

A régi hollywoodi ikonoktől kezdve az új pophercegnőkig mindenki rajong érte

A filmben keszített interjúk során Iman így fogalmaz:

„Nincs Manolo Blahnik. Manolo van. Minden nő tudja, mi a Manolo. A lányom is tudja, mi a Manolo. „

Blahnik cipőjét dícséri Bianca Jagger és Rihanna is. Elbűvölők, elegánsak, mégis kényelmesek. A film egy másik emlékezetes jelenetében együtt láthatjuk Rihannával, akinek kiül a boldogság az arcára, amikor meglátja a neki készített csizmát.

„Szeretem azokat a cipőket, amik a több lányt féltékennyé tehetik!” – mondja az énekes.

riri_1.jpg

forrás: ELLE; google

A bejegyzés trackback címe:

https://patentoutfit.blog.hu/api/trackback/id/tr2312828132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása